Barbara Verhovnik, učenje klavirja  Učenje klavirja je zame izziv! Izzivi v glasbi, pa so mi v navdih in tako lastno izpopolnjevanje, kot predajanje znanja drugim.

BARBARA VERHOVNIK, učenje klavirja

Barbara Verhovnik, učenje klavirja: Kot večina otrok sem svojo glasbeno pot pričela s sedmimi leti. Sprva na nižji glasbeni šoli, nato pa nadaljevala učenje inštrumenta na srednji šoli pri prof. Jelki Hrovat in Jerneji Grebenšek.

Po končani srednji glasbeni šoli sem uspešno opravila sprejemne izpite na Akademiji za glasbo v Ljubljani in bila v razredu profesorja Vladimirja Mlinarića.

Skozi svoje izobraževanje sem kot solistka in v klavirskem duu z Urško Cvikl prejela mnogo nagrad na tekmovanjih doma in v tujini (TEMSIG, Banja Luka, Udine, Varaždin, Beograd, Legnago). Velik uspeh sem dosegla pred kratkim tudi v Rusiji na mednarodnem tekmovanju v Petrozavodskem, kjer sem v finalu dosegla diplomo.

Kot solistka sem se s koncerti predstavila doma in v tujini (Ljubljana, Goriška Brda, Velenje, Poljska, Hrvaška, Madžarska). Skozi svoje izpopolnjevanje sem spoznala  mnogo znanih pianistov (Laszlo Baranyay, Aleksander Serdar, Norma Fischer, Arbo Valdma, Oleg Marshev, Ghokan Aybulus). Pri njih sem se udeležila številnih seminarjev.

Za mano je solistični koncert v Slovenski filharmoniji, ki sem ga prejela s strani Glasbene mladine Ljubljanske.

Barbara Verhovnik, učenje klavirja

Meni je učenje klavirja izziv in navdih za lastno izpopolnjevanje in predajanje znanja drugim. Glasbena šola Ljubljana Amarilis mi omogoča, da na kreativen in strokoven način predajam svoje znanje naprej. To mi je v veliko zadovoljstvo.

Pred kratkim sem v glasbeni šoli Amarilis s svojim učencem Luko Kovaćem dosegla tudi izjemen rezultat. Na mednarodnem tekmovanju pri Beogradu se je Luka odlično odrezal in dosegel II. nagrado v prvi kategoriji. Dosegel je kar 94,3 točk, na kar sem izredno ponosna!

Vse, kar morate vedeti pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, in o posameznem inštrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga prenesete TUKAJ.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK