Astrid Kljun – učenje petja – Glasbena šola Ljubljana – Amarilis

ASTRID KLJUN, solo petje (klasično in popularno petje)

ASTRID KLJUN, solo petje (klasično in popularno petje)

Astrid Kljun je akademska glasbenica, pevka in harfistka, ki je svojo glasbeno pot začela v glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega v Velenju. Svoje znanje na harfi je izpopolnjevala pri profesorju Daliborju Bernatoviču, ki je bil njen mentor tudi na Konservatoriju za glasbo. Kot harfistka se je udeležila mnogih priznanih tekmovanj na katerih je dosegla najvišja mesta in zlata priznanja. Na regijskem tekmovanju TEMSIG je dosegla prvo mesto v dveh kategorijah in posebno priznanje za doseženih sto točk. Poleg tekmovanj v Sloveniji, se je udeležila tudi tekmovanj v tujini. Najbolj odmevna sta tekmovanji Petar Konjović v Beogradu in Giovanni Musicisti-Premio »Antonio Salieri« v italjanskem Legnanu (Verona).

Astrid je svojemu glasbenemu znanju harfe dodala tudi bogato znanje in petja. Šolo petja je začela pri profesorici Nataši Zupan v glasbeni šoli Rista Savina v Velenju. Po končani nižji glasbeni šoli je nadaljevala šolanje v zavodu Antona Martina Slomška pri profesorici Simoni Raffaneli Krajnc. Dodatno znanje je še prejela od profesorice Jolande Korat na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Petje Astrid nadaljuje pri prof. Pii Brodnik na akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2017 diplomirala z odliko, sedaj pa opravlja še magistrsko stopnjo.

Kot pevka Astrid aktivno sodeluje z mnogimi priznanimi slovenskimi glasbeniki kot so: Lovro Ravbar, Klemen Bučan, Boštjan Nipič NIPKE, Rok Terkaj TRKAJ, Janez Hace,… Med drugi Astrid tudi organizira koncerte. Najbolj odmevni so koncerti v Centralni postaji v Ljubljani, kjer jih je izvedla že več kot šestdeset.

Znanje in izkušnje z veseljem posreduje tudi svojim učencem glasbene šole Ljubljana – Amarilis, pri čemer se zelo aktivno poslužuje novim metodam. Ves čas z veseljem išče nove načine in tehnike, kako učence motivirati in iz njih izvabiti maksimum.

Vse, kar morate vedeti pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, in o posameznem inštrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga prenesete

TUKAJ.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK