Annemarie Glavič – učenje flavte (prečna flavta, kljunasta flavta)

ANNEMARIE GLAVIČ – učenje flavte (prečna flavta, kljunasta flavta)

Annemarie Glavič – učenje flavte (prečna flavta, kljunasta flavta); je mlada glasbenica, ki trenutno obiskuje študij prečne flavte na akademiji za glasbo v Ljubljani. Svojo glasbeno pot je začela v glasbeni šoli Domžale, pri profesorici Andreji Humar. Pod njenim vodstvom se je udeležila kar nekaj tekmovanj. Uspeh in želja po znanju pa sta botrovala temu, da se je po končani nižji glasbeni šoli vpisala na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana. V tem času je sodelovala v različnih orkestrih, zborih, komornih zasedbah in priložnostnih sestavih.

Annemarie je bila na konservatoriju v razredu profesorice Lize Hawlina. Pod njenim mentorstvom pa se je pripravljala tudi na kar nekaj priznanih glasbenih tekmovanj. Dvakrat se je udeležila mednarodnega tekmovanja EMONA, kjer je obakrat prejela zlato plaketo. Na mednarodnem tekmovanju pihalcev Davorin Jenko v Beogradu je zasedla prvo mesto in prejela zlato plaketo.  Prav tako pa na državnem tekmovanju TEMSIG osvojila prvo mesto in zlato priznanje.

Trenutno študira v razredu profesorice Karoline Šantl Zupan. V času študija se udeležuje tekmovanj; (mednarodno tekmovanje Davorin Jenko 2017-zlata plaketa, 48. državno tekmovanje TEMSIG – prvo mesto in zlata plaketa). Je članica godbe Domžale, simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik, sodeluje v različnih komornih zasedbah in poučuje flavto.

Svoje glasbeno znanje še dodatno izpopolnjuje in nadgrajuje na seminarjih pri različnih profesorjih. Med njimi so: J. Beaudiment (FRA), B. Evcil (TUR), E.N. Kozmus (SLO), M. Zupan (SLO), J. Ostry (POL) in drugih.

Z veseljem deli svoje znanje in izkušnje tudi z najmlajšimi na naši glasbeni šoli Amarilis v Ljubljani, saj je prijetna in komunikativna oseba, ki hitro najde skupne toke z učenci in jih zna motivirati na pravi način.

Vse, kar morate vedeti pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, in o posameznem inštrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga prenesete

TUKAJ.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK