Anja Kučan, učenje klavirja (2)

ANJA KUČAN, učenje klavirja

Anja Kučan, učenje klavirja: Svoje glasbeno šolanje sem pričela s sedmimi leti na Glasbeni šoli Murska Sobota pri prof. Erni Lukač. Po uspešno opravljeni nižji glasbeni šoli in sprejemnem preizkusu sem bila sprejeta na Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru.

Prvi letnik srednje šole sem končala pri prof. Saši Gerželj Donaldson, drugi letnik pa nadaljevala v razredu prof. Tatjane Dvoršak. Svoje znanje sem izpopolnjevala tudi na poletni šoli pri prof. Rubenu Dalibaltayanu in na številnih drugih priznanih seminarjih.

Glasbeniki med svoje uspehe uvrščamo dosežke na tekmovanjih, na katere sem tudi sama izredno ponosna. Med drugimi sem dosegla štiri zlata priznanja: na Festivalu mladih pianistov Štrkci za klavirjem, zlato priznanje na Regijskem tekmovanju mladih glasbenikov RS, srebrno priznanje na Tekmovanju mladih glasbenikov RS (TEMSIG) in srebrno priznanje na Koroškem klavirskem tekmovanju.

Različna glasbena dela sem izvajala v hramih kulture v Mariboru, Murski Soboti in na Goričkem.

Izziv mi predstavlja tudi komponiranje . Aprila 2016 sem kot skladateljica že tretjič nastopila na Večeru komponistov Konservatorija Maribor.

Anja Kučan, učenje klavirja

Učenje klavirja je zame prav posebna odgovornost, saj želim svojim varovancem predati kar čim več svojega znanja. Pri tem želim, da se zabavamo in hkrati ohranimo resnost, ko gre za pomembne in natančno izdelane stvari. Le tako lahko otroci zares uživajo v popolnem izražanju svojih čustev skozi glasbo.

Glasba ne pozna meja, kreativnost in motivacija pri učenju pa prav tako ne. Glasbena šola Ljubljana Amarilis mi to omogoča, zato se vsak dan znova neizmerno veselim poučevanja in novih izzivov z učenci.

Vse, kar morate vedeti pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, in o posameznem inštrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga prenesete TUKAJ.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK