Angelika Lajh, učenje klavirja, korepeticije, komorna igra

ANGELIKA LAJH, učenje klavirja, korepeticije, komorna igra

Angelika Lajh, učenje klavirja, korepeticije, komorna igra; je svojo glasbeno pot začela v glasbeni šoli Karol Pahor na Ptuju, kjer je obiskovala pouk klavirja in baleta.

V razredu g. profesorja Toma Hajška je končala osem razredov. Nato je uspešno opravila sprejemni preizkus na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Tam jo je v poglobljen glasbeni svet klavirja nadaljna štiri leta popeljala ga. profesorica Lidija Maletič.

Na Konservatoriju Maribor je poleg klavirja uspešno zaključila tudi smer glasbeni stavek. Po uspešno opravljeni maturi, pa se je vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer jo poučuje profesor g. Aleksandar Serdar.

Angelika Lajh, učenje klavirja, korepeticije, komorna igra

Čez celotno šolanje se je redno udeleževala seminarjev priznanih profesorjev. Prav tako je svoje igranje klavirja uspešno preizkušala na mednarodnih tekmovanjih v kategoriji solo, klavirski duo in komorna igra.

Kot solistka je leta 2016 v sklopu Klasinčevih nagrad Konservatorija Maribor nastopila z godalnim orkestrom Konservatorija Maribor. V srednji šoli pa je tudi komponirala, ter tri leta svoja dela prikazala na Večeru mladih komponistov Konservatorija Maribor. V prostem času se veliko ukvarja s petjem, hodi na solopetje, poje pa tudi v večih zborih.

Glasba ima v njenem življenju posebno vlogo, zato jo z največjim veseljem prenašam na naslednje generacije. Glasba je ena najpomembnejših stvari na svetu, saj z njo lahko veliko povemo, iz nje pa se lahko veliko naučimo. Je univerzalni jezik, ki ga govorijo vsi in to strast predaja tudi učencem v glasbeni šoli Ljubljana – Amarilis.

Vse, kar morate vedeti pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, in o posameznem inštrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga prenesete TUKAJ.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK